برتریهای آب تصفیه شده توسط دستگاههای تصفیه آب :
اما آیا روش های قدیمی و سنتی تصفیه آب
آشامیدنی ، هنوز هم برای تولید آب آشامیدنی با بالاترین کیفیت ، مناسب
است؟ یا اینکه برای حذف آلاینده هایی که در اثر توسعه صنایع وارد آب
آشامیدنی ما می شوند ، نیاز به روشهای پیشرفته تری برای تصفیه آب داریم؟
احتمالا پاسخ دوم صحیح است. اما اجازه بدهید نگاهی داشته باشیم به روش های سنتی و قدیمی تصفیه آب آشامیدنی و آنها را با روشهای مدرن مقایسه کنیم. دو تا از رایج ترین و متداول ترین این روش ها ، جوشاندن و تصفیه آب به روش شیمیایی است. خواهیم دید که چگونه حتی پس از انجام این دو روش ، باز هم آلاینده های بسیاری در آب باقی خواهند ماند.
روش های سنتی تصفیه آب
1 – جوشاندن
از
سالها پیش ، جوشاندن روشی برای ضدعفونی کردن و از بین بردن میکروارگانیزم
های آب بوده است. جوشاندن اگر به مدت کافی باشد ، می تواند بسیاری از
باکتری ها را از بین ببرد ، اما نه همه آنها را ! بسیاری از باکتری ها در
اولین لحظات کشته می شوند اما برای کشته شدن بقیه نیاز به زمان بیشتری هست.
اشکالات روش جوشاندن آب برای ضدعفونی کردن آن:
» برای جوشاندن اندکی آب ، به مقدار زیادی سوخت و انرژی و همچنین تجهیزات نیاز است.
» آب بلافاصله پس از جوشاندن قابل استفاده نیست و نیاز به سرد شدن دارد
» در حین جوشاندن و همچنین سرد شدن آب ، مقداری از آب تبخیر شده و هدر می رود.
»
آلاینده ها و ذرات محلول در آب ، با جوشاندن نه تنها از بین نمی روند بلکه
با این روش آب تغلیظ هم می شود. لذا این روش فقط برای ضدعفونی کردن مناسب
است نه تصفیه کامل آب و حذف آلاینده هایی نظیر نیترات و سرب.
» جوشاندن آلاینده های شیمیایی نظیر کلر را از بین نمی برد بلکه با وجود کلر در آب جوش ، آب طعم ماندگی و کهنگی نیز به خود می گیرد.
2 - روش های شیمیایی
برای
ضدعفونی کردن اولیه آب دو ماده شیمیایی وجود دارد : ید و کلر . هردو ماده
سبک و ارزان بوده و استفاده از آنها آسان است. ید در کشتن ویروس ها ،
باکتری ها و تک یاخته ها موثر است. با این حال هرچه آب سرد تر باشد ، زمان
بیشتری نیاز است تا ید اثر خود را بگذارد و آب را ضدعفونی کند. علاوه بر
این از آنجا که ید در منابع طبیعی نظیر خاک وجود دارد ، لذا به طور طبیعی
در آب یافت می شود ، بنابراین اگر ما نیز به صورت مصنوعی ید را به آب اضافه
کنیم ، دوز آن در آب تغییر کرده و کم و زیاد می شود. علاوه بر این زنان
باردار و بیماران تیروئید ، نباید آب حاوی ید را بنوشند. لذا استفاده از ید
فقط برای تصفیه آب در
کوتاه مدت استفاده می شود و تصفیه کردن آب با این ماده شیمیایی به مدت
زمان بیش از سه ماه ، توصیه نمی شود. طعم ید نیز مناسب نیست و گاهی مجبوریم
برای از بین بردن طعم بد آن ، به آب شکر اضافه کنیم!
ماده ضدعفونی
کننده دوم ، کلر است. استفاده از کلر برای ضدعفونی کردن آب ، صرف نظر از
نکات مثبت بسیاری که دارد ، دارای مضراتی نیز هست. از جمله مضرات کلرزنی ،
به وجود آمدن محصولات فرعی به نام تری هالون متان ها هستند که امروزه
احتمال سرطان زا بودن آنها بیش از پیش برما ثابت شده است. علاوه بر این کلر
ماده ای بسیار سمی است و اگر بیش از اندازه وارد آب شود ، باعث بیماری
هایی شده و به اندام های داخلی بدن آسیب های جدی می زند. همچنین کلر برای
پوست و موی انسان نیز مضراتی را به همراه دارد و باعث تحریک مخاط داخلی ریه
و بینی می شود. هیراب سان چندین مقاله در خصوص مضرات کلر در این سایت
منتشر کرده است که می توانید در قسمت دانستنی ها ، در این مورد مطالعه
کنید.
با فهمیدن نقاط ضعف روش های سنتی تصفیه آب آشامیدنی ، پی می بریم که امروزه به روش های مطمئن تری برای تصفیه آب نیاز داریم.
2- کاهش خطر بروز سرطان و بیماریهای کبد
3- جلوگیری از بیماریهای کلیوی و مجاری ادرار
4- جلو گیری از بوی بد دهان و ناراحتیهای گوارشی
5- کاهش بروز ناراحتیهای قلب و عروق
6- کاهش وزن و تناسب اندام با نوشیدن مقدار کافی آب
7- کاهش زمان طبخ غذا
8- تهیه چای و قهوه با عطر وطعم و رنگ دلپذیر
شرکت کاسپین ارتباط عرشیا طراح و سازنده دستگاه های تصفیه آب و فاضلاب
این شرکت با استفاده از دانش و آخرین تکنولوژی قابل دسترس و کارشناسان کارآزموده مفتخر به ارائه خدمات ذیل می باشد:
تهیه
، ساخت ، نصب ، راه اندازى و بهره بردارى از سیستم هاى تصفیه و پالایش آب
ودستگاه هاى آب شیرین کن به روش اسمز معکوس( R.O ) ، نمک زدایی آب لب شور و
دریایی
انواع سیستم های تصفیه فاضلاب ؛ ساخت انواع پکیج تصفیه فاضلاب، در پکیجهای شرکت فرایند آب آریا مزایای پکیج های تصفیه فاضلاب و تکنولوژی IFAS جمع شده اند تا پسابی با کیفیت عالی تولید شود .
مشخصات فنی دستگاه :
دستگاه 1250FS قابلیت تولید 8 لیتر در ساعت آب تصفیه شده را دارد .
توان مصرفی دستگاه حدود 17 وات می باشد .
مشخصات پمپ :
پمپ های واترسیف بدون صدا و لرزش بوده و دارای شماره سریال جهت شناسایی می باشند .
دستگاه دارای ترانس جهت تبدیل برق شهری به ولتاژ مورد نیاز پمپ می باشد .
مشخصات مخزن :
مخزن
های واترسیف از جنس پلی پروپیلن و دارای استانداردهای NSF و FDA و ضد زنگ ,
ضد فرورفتگی می باشند . از دیگر مزایای آن ها عدم برخورد آب به فلز و
تبادل حرارتی پایین با محیط است .
فشار اولیه مخزن : psi 6
ماکزیمم فشار کاری : psi 50
بسته به فشار مخزن مدت زمان تخمینی پر شدن مخزن در حدود 90 الی 120 دقیقه خواهد بود.
از دیگر مزایای دستگاه 1250 FS :
گیج
فشار بمنظور نمایش و کنترل فشار آب خروجی از فیلترهای سیستم پیش
فیلتراسیون . در صورتیکه عقربه فشارسنج از 20 Psi کمتر باشد ، بایستی نسبت
به تعویض فیلترهای P.P و کربن اقدام نمود .
شیر برقی در مواقعی که برق و یا جریان آب قطع شود ، آب ورودی به سیستم را قطع می کند .
دارای شیر اهرمی با طراحی زیبا و آب بندی قابل اطمینان .
زمان تعویض فیلتر ها :
– فیلتر های مراحل 1 تا 3 بسته به کیفیت آب ورودی , در طول 4 تا 6 ماه باید تعویض گردد .
– ممبرین چنانچه فیلتر های پیش تصفیه به موقع تعویض شوند معمولا هر 2 سال باید تعویض گردد.
– فیلتر های مراحل 5 و 6 هر یکسال باید تعویض شوند .