بهترین دستگاه تصفیه آب

دستگاه تصفیه آب با برندهای متفاوت در بازار وجود دارد که برخی از سیستم دستگاه تصفیه آب به روش فیلتراسیون و برخی دیگر از روش اسمز معکوس برای تصفیه کردن آب استفاده می کنند. قیمت مناسب ؟ استاندارد بین المللی و یا کیفیت بالای این دستگاه تصفیه آب ؟

 

می دانیم انسان همواره به دنبال بهترین روش برای مطلوب تر شدن آب آشامیدنی بوده است و در هر زمان از شیوه ای برای تصفیه و بهبود کیفیت آب آشامیدنی استفاده کرده است. بعد از مدت زمانی این نتیجه حاصل شد که تنها حواس بینایی، بویایی و چشایی نمی توانند ملاک مناسبی برای دستگاه تصفیه آب باشد

 

روش های دستگاه تصفیه آب شامل رد کردن آب از فیلترهای پارچه ای، جوشاندن آب و یا تقطیر برای استفاده از آب در آزمایشگاه ها بوده است، امروزه برای تصفیه آب از دستگاه تصفیه آب پیشرفته استفاده می شود و برای اطمینان از عدم آلودگی های احتمالی که ممکن است در مسیر انتقال آب به منازل ایجاد شود از دستگاه خانگی استفاده می شود

نیترات و مضرات آن در آب آشامیدنی

آنچه مسلم است هیچ کس به اندازه خود شما ، مسئول سلامتی خود و خانواده تان نیست. بهتر است کمی در مورد کیفیت آب آشامیدنی خود تحقیق کنید و چنانچه لازم است ، حتما ازدستگاه های تصفیه آب خانگی استفاده کنید. فقط به این خاطر که آب درون بطری است و بسته بندی شده است به آن اطمینان نکنید. بسته بندی بودن آب به معنای بی خطر بودن آن نیست.

امروزه تهیه دستگاه های آب تصفیه کنیک سرمایه گذاری بر روی سلامتی شماست.

زندگی مدرن ، خطرات بسیاری را برای بشریت بوجود آورده است و در عین حال ، راه حل بسیاری از مشکلات را نیز به ما ارزانی داشته است.دستگاه های تصفیه آب خانگی یکی از این راه حل هاست که در بیشتر کشور های دنیا مورد استقبال قرار گرفته است.

 

تصفیه آب ها و فاضلاب ها چگونه انجام میگیرد ؟

آب و فاضلابها برای استفاده و برای برگشت به محیط یا استفاده مجدد نیاز به تصفیه دارند. روشهای مختلفی برای تصفیه آب ها و فاضلابها وجود دارد که بسته به مصارف آب و نوع آلودگی از این روشها استفاده می‌شود.

آب ماده ای فراوان در کره زمین میباشد. به شکل های مختلفی همچون دریا ، باران ، رودخانه و... دیده می‌شود. آب در چرخه خود ، مرتباً از حالتی به حالت دیگر تبدیل می‌شود، اما از بین نمی‌رود. هر گونه حیات محتاج آب می‌باشد. انسان ها از آب آشامیدنی استفاده می‌کنند، یعنی آبی که کیفیت آن مناسب سوخت و ساز بدن باشد.

تصفیه آب و فاضلابها

آب و فاضلابها برای استفاده و برای برگشت به محیط یا استفاده مجدد نیاز به تصفیه دارند. روشهای مختلفی برای تصفیه آبها و فاضلابها وجود دارد که بسته به مصارف آب و نوع آلودگی از این روشها استفاده می‌شود.

با رشد جمعیت، منابع آب طبیعی در حال تمام شدن هستند و این مسئله ، سبب نگرانی بسیاری از دولت‌ها در سراسر دنیا گشته است. گاهی بدلیل مشکلات کمبود آب ، این ماده را جیره بندی می‌کنند تا مصرف آن را تعدیل نمایند. 

کاهش سختی آب چه تا ثیری دارد ؟

کاهش سختی آب یا به عبارتی نرم کردن آب ، بسته به میزان سختی آب یا توسط مصرف کننده صورت می گیرد و یا در تصفیه خانه انجام می شود. نرم کننده های خانگی دارای واحدهای مبادله گر یونی هستند و برای آب های با سختی پایین به کار می روند. اما آب هایی که درجه سختی بالایی دارند در تصفیه خانه ها با استفاده از ته نشینی شیمیایی و تبادل کننده های یونی ، نرم می شوند.

مراحل بعدی شامل فیلتراسیون ، جذب،  فلوئورزنی و فلوئورزدایی، تثبیت ، گندزدایی ، ذخیره سازی می باشد که هرکدام شامل روش ها و عملیات خاص خود برای تصفیه آب های سطحی و تصفیه آب های زیر زمینی و قابل شرب ساختن آن ها است.

 

آیا جوشاندن آب جایگزین مناسبی برای دستگاه تصفیه آب خانگی است ؟

اشتباه است. بسیاری از مردم گمان می کنند با جوشاندن آب کیفیت آن بهتر می شود و به نوعی آب تصفیه می شود. اما بهتر است بدانید که جوشاندن آب مانند دستگاه تصفیه آب  نیست و تنها در مواقعی که احتمال آلودگی میکروبی وجود دارد ، موثر خواهد بود. مثلا زمانی که در مواقع ضروری قصد داریم از آب برکه ها یا رودخانه ها استفاده کنیم از آنجا که قطعا در این آبها انگل ، ویروس ، باکتری و ... وجود دارد بهتر است به مدت 20 دقیقه آب جوشانده شود تا در اثر حرارت ، میکروارگانیزمهای بیماری زا کشته شوند. تصفیه آب و دستگاه تصفیه آب بصورت سیستماتیک عمل می کند. اما این جوشاندن سموم محلول در آب مثل نیترات ، ناخالصی های حل شده در آب ، سختی و سنگینی ، فلزات سنگین و... را از آب حذف نمی کند. از طرفی از آنجا که آب لوله کشی شهری ، کلرزنی می شود لذا نگرانی از بابت آلودگی میکروبی وجود ندارد و در نتیجه جوشاندن آن لازم نیست و کمکی به بهتر شدن کیفیت و تصفیه آب نمی کند.

چرا استفاد از دستگاه های تصفیه آب ضروری است؟

چرا خانواده های ایرانی باید در منزل خود از دستگاه های تصفیه آب خانگی استفاده کنند؟

در حقیقت نه تنها خانواده های ایرانی بلکه تمام مردم دنیا باید در منزل خود جهت تصفیه آب آشامیدنی که شامل آب مصرفی جهت نوشیدن، چای، قهوه، طبخ غذا و حتی آبکشی سبزیجات و میوه ها باید از دستگاه تصفیه آب خانگی استفاده کنند.

افـزایش جمعیت و رشد آلودگی هـای صنعتی و کشاورزی باعث کاهش کیفیت آب حتی در شهرهائی که در قدیم آب گوارا داشته اند شده است. عامل بسیاری از بیماری ها، عدم استفاده از آب سالم تر است  و استفاده نکردن از دستگاه تصفیه آب. کلر موجود در آب و زنگ زدگی و قدیمی بودن سیستم های لوله کشی و همچنین نفوذ آلودگی هایی چون سموم کشاورزی و فاضلاب های صنعتی به سفره آب های زیر زمینی باعث افزایش بیماری هائی نظیر وبا، اسهال، تیفوئید و انواع عفونت های پوستی می شود و ازدیاد املاح و مواد زائد موجود در آب نیز می تواند باعث بیماری هائی مانند سرطان ریه، بیماری های کلیوی، گوارشی و حتی ناراحتی های عصبی شود.در ذیل به ضرورت استفاده از دستگاه های تصفیه آب و تأثیر آنها در بهداشت و سلامت افراد خانواده پرداخته شده است؛   

چرا استفاده از دستگاه های تصفیه آب خانگی در منزل به خانواده های ایرانی توصیه می شود؟

عملیاتی که برای تصفیه آب در تصفیه خانه های ایران و بسیاری از کشورها انجام می شود، شامل دو عملیات زیر است:روش های فیزیکی مانند ته نشینی در حوضچه ها و کاربرد آشغال گیرها که فقط مواد معلق در آب با این روش ها حذف می شوند.روش شیمیایی که معمولاً با کلر و مشتقات آن میکروارگانیسم ها کشته می شوند. بنابراین بهتر است آب آشامیدنی که برای نوشیدن و تهیه غذا، چای و قهوه استفاده می شود، با دستگاه تصفیه آب خانگی تصفیه گردد.

اما این میزان تصفیه و ضدعفونی، برای آب آشامیدنی که برای نوشیدن و تهیه غذا، چای و قهوه استفاده می شود، کافی نیست. زیرا مواد مضر و املاح مضر محلول در آب (نظیر آرسنیک، نیترات، فلزات سنگین، سموم کشاورزی و ... ) با این روش حذف نشده و وارد بدن می شود. ولی دستگاه های تصفیه آب با سیستم فیلترهای اسمز معکوس می توانند، مواد مضر محلول در آب را حذف نموده و آب خروجی از دستگاه تصفیه آب خانگی فاقد مواد مضر است.

 

نحوه تشخیص زمان تعویض فیلترهای دستگاه تصفیه آب

جهت حفظ و نگهداری دستگاه تصفیه آب باید یک سری از نکات و تذکرات مهم را رعایت نمود از جمله رعایت زمان تعویض فیلترهای دستگاه تصفیه آب خانگی ، پوشش مناسب دستگاه ، آب ورودی به دستگاه تصفیه آب خانگی ، شستشوی دستگاه و برق ورودی به دستگاه و

هرگز در زمان بهره برداری روزانه آب ورودی دستگاه را قطع یا برق آن را قطع نکنید

هرگز آب گرم بیش از ۴۰ درجه وارد دستگاه نشود. آب داغ به فیلترها آسیب رسانده و باعث فرسودگی سریع فیلترها و پمپ دستگاه میگردد

در هنگام بهره برداری از دستگاه، همیشه مطمئن باشید که جریان خروج پساب برقرار است

رعایت تمامی نکات ذکر شده سی دی آموزشی دستگاه، به خصوص در هنگام نصب، الزامی می باشد

تعویض به موقع فیلترها

زمان تعویض فیلترها: زمان تعویض فیلتر ها با توجه به میزان رسوبات و املاح آب هر منطقه متفاوت است ولی با توجه به بالا رفتن tds آب در اکثر مناطق کشور بخصوص در فصول گرم سال، تعویض فلیتر مرحله اول هر ۳ ماه و زمان تعویض فیلترهای مرحله ۲ و ۳ هر ۶ ماه یک بار اکیدا توصیه می گردد.