اسمز معکوس

اسمز معکوس چیست؟ اگر که یک لایه نیمه تراوا در مابین دو محلول مجزا و همچنین با غلظت های متفاوت قرار بگیرد، مقدار کمی از حلال از یک سمت لایه به سمت دیگر منتقل خواهد شد. این مسیر حرکتی حلال به شکلی است که محلولی که غلیظ تر می باشد کمی رقیق می شود و بعد از آن آب خاص و تمیز از غشاء عبور می کند و سپس مرحله ورود به آب شور آغاز می شود. در این سطح اگر سیستم به تعادل برسد، سطح آب شور از آب خالص بالاتر خواهد شد. این اختلاف سطح در دو سمت لایه، فشار اسمزی نام دارد. 

اسمز معکوس

روش کار اسمز معکوس

در اسمز معکوس، آب خام بوسیله یک پمپ به سمت محفظه ای که دارای این لایه نیمه تراوا است هدایت می شود و به دلیل وجود ناخالصی ها و عدم عبور از غشاء، یک سمت غشاء آب کاملا خالص و در سمتی دیگر آب غلیظ شده جمع خواهد شد. یکی از بهترین راه ها برای تهیه کردن آب آشامیدنی از طریق آب هایی که دارای ناخالصی ها و املاح معدنی هستند همین روش اسمز معکوس می باشد که قابلیت استخراج آب آشامیدنی از دریا با 50000ppm T.D.S و همچنین از آب های لب شور را دارا است. موادی که روش اسمز معکوس قادر به جدا سازی آنها است عبارتند از : ذرات، مواد آلی محلول و غیر محلول، باکتریها و اندوتوکسین ها.
نام دیگر روش اسمز معکوس، هایپر فیلتراسیون(Hyper Filtration) می باشد. حتی با این روش ما میتوانیم ذراتی بسیار کوچک در اندازه یون ها را حتی جداسازی کنیم. در ضمن برای بهبود طعم، مزه و رنگ آب و زدودن ناخالصی ها و نمک ها ی آب میتوان بهره لازم را از این روش برد. اما نکته جالبی که در مورد این روش وجود دارد این است که این تکنولوژی بیش از یک قرن است که شناخته شده است اما تا حدود 60 سال گذشته، یعنی زمانی که غشاء های خاص توسعه لازم را نیافته بودند، از این تکنولوژی استفاده چندانی نمی شده است.

اسمز معکوس


نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.